OIN bijeenkomst 6 maart: social media voor kennisdelen

Het is al weer even een tijdje geleden maar 6 maart a.s. organiseert het Oostelijk Informatie Netwerk een nieuwe bijeenkomst voor informatie professionals uit, of werkzaam in, het oosten.

Twitter, Facebook, Google+, LinkedIN, Yammer…. Wie kent ze niet, de social media platforms waar mensen de wereld laten weten wie en waar ze zijn, wat ze doen en wat ze weten? Individuen maken volop gebruik van de diverse tools, maar veel bedrijven en instellingen worstelen nog met de vraag “is dit wat voor ons” en zo ja, “hoe gaan we die tools inzetten”. OIN presenteert tijdens deze bijeenkomst twee casussen waarin social media de hoofdrol spelen: Dirkzwager advocaten & notarissen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Maak kennis met Dirkzwager

Dirkzwager onderscheidt zich van andere juridische dienstverleners door haar kennis zichtbaar te delen. Met deze aanpak won Dirkzwager twee juridische innovatieprijzen, waaronder de Gouden Zandloper voor het beste en meest innovatieve kennisdelende advocatenkantoor van Nederland. Tijdens deze presentatie wordt verteld waarom en hoe Dirkzwager haar kennis deelt, welke rol innovatieve (social) media daarin spelen, wat deze strategie opleverde en waar in de toekomst de uitdagingen van dit plan liggen.

De presentatie wordt verzorgd door Mark Jansen (@jansenm), kennismanager bij Dirkzwager.

Sociale media bij de HAN

Onder het motto #durfteleren gaan medewerkers en studenten samen de uitdaging aan hoe zij sociale media optimaal in kunnen zetten bij kennisdeling, interne en externe communicatie, werving, voorlichting en marketing.

De presentatie wordt verzorgd door Justine van den Berg (@Justinevdberg). Zij is adviseur corporate communicatie bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en een van de enthousiaste gebruikers van sociale media bij de HAN.

Programma

Wanneer    : dinsdag 6 maart 2012
Hoe laat     : van 15 tot 18 uur
Waar          : Dirkzwager advocaten & notarissen, Velperweg 1 in Arnhem (routebeschrijving)
Kosten       : geen

Meer informatie over deze bijeenkomst kan gevonden worden op de site van het OIN. Daar kun je je ook aanmelden (voor 25 februari) maar wees snel want er zijn nog maar beperkt plaatsen.

De middag wordt afgesloten met een borrel en dat is altijd weer een mooie gelegenheid om ook even bij te praten of kennis te maken. Ik ben er bij, jij ook?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top