NVB O&O Kijkje in de Keuken 20 maart

Ook dit jaar organiseert de NVB afdeling Onderwijs en Onderzoek weer een aantal activiteiten. Op 20 maart is het eerste Kijkje in de keuken gepland bij de Bibliotheek Wageningen UR onder de noemer ‘Nieuwe kansen voor ondernemende bibliotheken

Locatie: Bibliotheek Wageningen UR, Geb. 102 Forum, collegezaal C435 Droevendaalsesteeg 2 Wageningen

Aantal deelnemers: max. 40 personen.

Programma:

13:00 uur: Ontvangst met kopje koffie

13:30 uur: Welkomstwoordje (Ger Spikman/Hubert Krekels)

13:45 uur: Groen Kennisnet (Hubert Krekels/ Rob van Genderen)

Met Groen Kennisnet bedient Wageningen UR i.s.m. de Groene Kenniscoöperatie de volledige sector Voedsel en Groen. Het doel van Groen Kennisnet is kennisverspreiding en circulatie binnen de sector in Nederland. De kern van Groen Kennisnet bouwt voort op een documentatiebestand dat oorspronkelijk binnen de bibliotheek werd gemaakt. Medewerkers van de bibliotheek zijn er in geslaagd om dit documentatiebestand met externe middelen ingrijpend te vernieuwen. Hierbij wordt onder andere gebruikgemaakt van webservices, attendering en zoekportlets in websites van derden.

14:30 uur: Rondleiding in de bibliotheek (Petra Otten)

15:15 uur: De bibliotheek als contentmanager voor onderzoeksinformatie (Jacquelijn Ringersma, Koos Nijssen)

Bibliotheek Wageningen UR beheert de institutionele repository, de personendatabase en een projectendatabase voor Wageningen UR. We spelen een actieve rol in het toegankelijk maken en beheren van deze informatiebronnen in hun onderlinge samenhang voor zowel interne als externe toepassingen. Van literatuurlijsten, visitekaartjes, citatie-analyses, documentopslag (e-depot) tot beheer van  onderzoeksdata en enterprise search. De toepassingen zijn legio en de bibliotheek wordt inmiddels gezien als een serieuze partij in het beheer van interne gegevensbronnen.

16:00 uur Drankje en sluiting (Grand Café)

Aanmelden: Uiterlijk 12 maart bij: hubert.krekels@wur.nl

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top