TEDTalk Kevin Allocca: Why videos go viral

Ik ben dol op TEDTalks. Het is een simpel concept om inspirerende mensen een platform te geven om hun verhaal te kunnen vertellen maar in de loop van de jaren zijn er vele honderden mensen geweest die op een podium hun eigen unieke ideeën hebben gedeeld met de zaal. En via de TEDTalks met de gehele wereld.

Niet alleen de verhalen geven stof tot nadenken, het is ook mijn eigen maatstaf van hoe ik graag zelf mijn meningen en ideeën zou willen (kunnen) overbrengen. De meest memorabele TEDtalks zijn altijd combinaties van een uniek idee en een fantastische spreker die het weet te brengen. Met enige regelmaat ga ik dan ook vanaf nu enkele TEDTalks hier onder de aandacht brengen. Dat zullen video’s zijn die mij op dat moment aanspraken -om wat voor reden dan ook- en waarvan ik denk dat ze het delen waard zijn. Precies het achterliggende concept van TED.com, waar je nog veel meer TEDtalks kunt vinden.

Kevin Allocca is YouTube’s trends manager, and he has deep thoughts about silly web video. In this talk from TEDYouth, he shares the 4 reasons a video goes viral.

@ TEDTalks are distributed under a Creative Commons (CC) license.
 

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top