TEDTalk Shilo Shiv Suleman: Using tech to enable dreaming

De komst van technologie hoeft niet perse te betekenen dat je als kind (of volwassene) de wereld beschouwt zonder het gevoel dat alles magisch is. Eén van de voorbeelden die ik daar zelf bij heb zijn de interactieve prenten-/kinderboeken die op de iPad beschikbaar zijn. Ik heb er een stuk of 10 op de mijne staan en ik verbaas me telkens weer welke prachtige dingen gemaakt (kunnen) worden. Ik vind het een mooie evolutie van het klassieke prentenboek en geef meteen toe dat ik ze nog vaker bekijk dan mijn kinderen. Als ik anderen voorbeelden geef van de voordelen van digitaal lezen en ebooks dan begin ik bijna altijd met de interactieve prentenboeken.

In de onderstaande TEDTalk betoogt een jonge Indische illustrator dat je, via dit soort apps en digitale boeken, kinderen nog steeds dat magische gevoel kunt geven over de wereld om ons heen.

Has our technology -our cell phones and iPods and cameras- stopped us from dreaming? Young artist Shilo Shiv Suleman says no, as she demos “Khoya,” her new storybook for iPad, which floats us through a magical world in 7 minutes of pure creativity.

@ TEDTalks are distributed under a Creative Commons (CC) license.
 

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top