TED-ed Talk Adam Savage: How simple ideas lead to scientific discoveries

Gisteren ontbrak de video nog op het YouTube TED-ed kanaal maar vandaag stond hij er wel. Ik ben groot fan van Adam Savage. Niet alleen omdat hij een Mythbuster is en hij voor zijn dagelijkse werk zo’n beetje alles laat exploderen wat er te exploderen valt. Ik vind hem geweldig omdat hij een enorme passie heeft voor het werk wat hij doet en hij die passie ook weet over te brengen naar anderen.

Zo ook deze TED-ed talk. Adam legt aan de hand van enkele voorbeelden uit hoe grote ontdekkingen zijn voortgekomen uit kleine en eenvoudige ideeën.

Adam Savage walks through two spectacular examples of profound scientific discoveries that came from simple, creative methods anyone could have followed — Eratosthenes’ calculation of the Earth’s circumference around 200 BC and Hippolyte Fizeau’s measurement of the speed of light in 1849. (Launching a series on Inventions that Shaped History)

@ TEDTalks are distributed under a Creative Commons (CC) license.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top