TEDTalk Rob Reid: The $8 billion iPod

Het is niet alleen maar triest en saai om te horen en lezen over de schade die piraterij van muziek en films met zich meebrengt. Rob Reid heeft er nieuwe rekenmethodes voor ontwikkeld, de copyright math, en in 5 minuten rekent hij je voor hoe al die claims door muziek- en filmmaatschappijen toch echt hogere wiskunde opleveren die het beste aan experts kan worden overgelaten. Wist jij dat je iPod 8 miljard dollar waard was?

Comic author Rob Reid unveils Copyright Math (TM), a remarkable new field of study based on actual numbers from entertainment industry lawyers and lobbyists. Rob Reid is a humor author and the founder of the company that created the music subscription service Rhapsody.

@ TEDTalks are distributed under a Creative Commons (CC) license.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

    • Goed he? Kennelijk is het recept voor korte blogposts TEDtalks gebruiken en dat na een lange dag ‘s avonds laat tollend van de slaap tikken. Ik ben al verrast dat het nog enigszins leesbaar Nederlands is :)

      Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top