E-reading & Tablet event 2012

Vandaag vindt de derde editie plaats van het e-reading & tablet event. Eigenlijk was ik in eerste instantie niet van plan om daar naar toe te gaan maar ik bedacht me twee weken geleden ineens toen ik de zoveelste herinnering voorbij zag komen op Twitter. Normaliter werkt dat alleen maar averechts bij mij maar ik besefte me dat ik eigenlijk helemaal geen reden had om een event rondom twee van mijn werkhobbies aan me voorbij te laten gaan.

Daar dachten veel mensen zo over kennelijk want ik ga zometeen toch een redelijk aantal tweeps tegenkomen uit mijn tijdlijn. Uitgevers, bibliothecarissen, boeken en ebook professionals, volgens mij is het een breed en gemengd gezelschap die bij een fors aantal sessies ook genoeg te halen heeft:

 • Ereading & tablets voor algemene uitgevers
 • Ereading en tablets voor uitgevers van consumentenbladen
 • Ereading en tablets voor uitgevers van vakinformatie
 • Ereading en tablets voor educatieve / wetenschappelijke uitgevers
 • Tablets en de omroep: nieuwe kansen en mogelijkheden
 • De advertentiemarkt en tablets /smartphones
 • Second Screen
 • Gaming en tablets
 • Tablets: workflow en tools
 • Ontwikkelingen in hardware, telecom infrastructuur en mobiel beheer
 • Veranderingen in de waardeketen
 • Webbased apps versus native apps
 • Distributie modellen (open / closed systems)
 • Kansen/bedreigingen voor de boek en media retail
 • Kansen/bedreigingen voor bibliotheken
 • Het belang van connected devices voor de operators

Jammer genoeg moet er wel gekozen worden want met parallelsessies betekent dat je er slechts een paar kunt volgen en die keuze is niet heel eenvoudig. Ik ga nog even nadenken of ik een blogverslag ga maken of dat ik weer eens met Storify ga proberen een impressie bij elkaar te sprokkelen aan de hand van tweets die de #ere12 hashtag hebben. Misschien lukt het me nog wel een paar gastbloggers te vinden die het leuk vinden verslag te doen van de sessies waar ik niet bij kan zijn. Hoe dan ook, ik heb er enorme zin in!

Zal ik al mijn ereaders en tablets meenemen zodat die ook een leuk dagje uit hebben?

Update 22-03-2012: Bas Vermond heeft een mooi verslag geschreven.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top