TEDTalk Marco Tempest: A Magical Tale (with Augmented Reality)

Marco Tempest vertelt over de rol die magie speelt in onze wereld waarbij hij het vooral als het vertellen van een goed en verrassend verhaal beschouwt. Nu is dat sowieso de kracht van een goede TEDtalk maar Tempest illustreert zijn verhaal door constant mbv Augmented Reality op het podium illusies te laten zien. Het is een korte, krachtige en vooral visuele boodschap die mij in ieder geval deed nadenken.

Marco Tempest spins a beautiful story of what magic is, how it entertains us and how it highlights our humanity — all while working extraordinary illusions with his hands and an augmented reality machine. A magician and illusionist for the 21st century, Marco Tempest blends cutting-edge technology with the flair and showmanship of Houdini.

@ TEDTalks are distributed under a Creative Commons (CC) license.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top