Facebook assimileert Instagram

Wat doe je als je het grootste sociale netwerk bent, miljarden te besteden hebt, groot geworden bent met foto’s delen maar zelf nauwelijks expertise in huis hebt om dit met een goede app fatsoenlijk uit te buiten winstgevend te maken? Nou, dan besteed je een miljard dollar om het niet winstgevende Instagram op te kopen natuurlijk.Om de kennis en kunde, niet het bedrijf, het netwerk of de gebruikers.

Kennis is niet alleen macht, het is ook goed te verkopen blijkt maar weer.

@ afbeelding Zilven webdesign. Alle gelijkenis met Pacman, het Facebook logo en het Instagram logo berust puur op toeval.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top