GetGlue: sociaal netwerken met tv, films, muziek, boeken en games

Ik heb er al lange tijd een account maar het was anderhalve week geleden dat ik eindelijk eens wat beter keek naar GetGlue. Dat was voornamelijk omdat ik die notificaties via mail irritant begon te vinden maar hoewel ik nu die notificaties uit heb gezet kreeg ik toch interesse in de dienst zelf. GetGlue omschrijft zichzelf als een sociaal netwerk voor entertainment:

GetGlue is a social network for entertainment. Users check-in and share what they are watching, listening to and reading with friends; get fresh recommendations, exclusive stickers, discounts and other rewards from their favorite shows and movies.

Simpel concept eigenlijk want als er toch één gespreksonderwerp is op een sociaal netwerk, dan is het wel waar je op dat moment naar kijkt en luistert, welk boek je leest of welk spel je speelt. GetGlue hoopt ook een grote partij te zijn als second screen toepassing en is partner met de grootste TV en film maatschappijen.

GetGlue integreert ook -vanzelfsprekend- met Twitter en Facebook, kent apps voor alle mobiele platforms en beloont veelvuldige checkins met badges (stickers bij GetGlue). Door series, films, boeken, artiesten of games te liken bouw je een profiel op met al die vormen van entertainment die jij leuk vindt. Met een vergelijkbaar systeem als Twitter qua volgers en personen die jij kunt volgen kun je daarmee een goed beeld krijgen van wat anderen leuk vinden en vooral op ideeën gebracht worden wat wellicht ook de moeite van het kijken, luisteren, lezen of spelen waard is. Ook op GetGlue kun je reageren op checkins waardoor je zelfs hele discussies kunt krijgen.

Met de hoeveelheden tv series en games die ik tot me neem verbaast het me dat ik er niet eerder wat mee gedaan heb maar voorlopig is dit een blijvertje.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (5) Write a comment

 1. Welkom, welkom bij de GetGluers. :-)
  Het sociale heb ik nog niet zo heel erg gemerkt in de vorm van bespreken van teleivisieafleveringen of films. Wel vind ik het leuk om te zien wat mensen kijken en luisteren. Het is een goeie om op ideeën te komen.
  En voor de echte liefhebbers kunnen er ook nog stickervellen gratis worden besteld met stickers die slaan op de items waar je op hebt ingecheckt.

  Reply

  • Het hangt van je definitie van sociaal af denk ik maar uitgebreide dialogen, reviews en discussies vallen er zeker niet onder bij GetGlue.

   Zoals je zegt, het is vooral leuk om op ideeën te komen voor interessante series, films of muziek en voor de lijstjes maniakken zoals ik is het ook weer stiekem een sport om alles bij te houden :)

   Reply

  • Dat vraag ik me soms ook af :) Mijn nachtrust heeft al jaren te lijden van alle overige activiteiten

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top