Uit The Daily Show: FCC legt Google een boete op van slechts $25.000

Begin deze week legde de Federal Communications Commission (FCC, zeg maar de Amerikaanse OPTA maar dan anders) Google een boete op van $25.000. De FCC deed onderzoek naar de beschuldigingen dat Google onrechtmatig wifi gegevens had verzameld met die Street View auto’s die over de gehele wereld rondrijden. Ondanks dat de FCC Google hierin niet verder wil vervolgen kon het onderzoek niet afgerond worden omdat 1 (essentiele) werknemer weigerde te antwoorden op de door de FCC gestelde vragen. Dat leverde de zoekgigant de belachelijk lage boete van $25.000 op.

Zo belachelijk zelfs dat Jon Stewart het in The Daily Show van afgelopen woensdag gebruikte en enerzijds de concurrentiepraktijken van Google op de hak nam (met verwijzingen naar Ask Jeeves, Altavista en Lycos voor de liefhebbers) en anderzijds de zachte aanpak van overheidsinstellingen die toezicht zouden moeten houden op dit soort praktijken.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top