TEDTalk Drew Curtis: How I beat a patent troll

Ik geloof zeer zeker in het beschermen van intellectuele eigendom maar zoals met alles kun je de goede en positieve zaken ook misbruiken. O.a. in Amerika bestaan er zgn. patenttrollen die brede patenten aanvragen of kopen en vervolgens grote -en kleine- bedrijven aanklagen wegens overtreding van het gepatenteerde. Vooral de grote bedrijven zijn genegen snel tot een schikking te komen omdat procederen teneinde je gelijk te halen vaak aanzienlijk duurder is dan meteen te schikken. Drew Curtis, oprichter en eigenaar van een juist een klein bedrijf kreeg met een patenttroll te maken maar wist te ontkomen zonder een spreekverbod. Spreken deed hij vervolgens dan ook bij TED hierover.

Drew Curtis, the founder of fark.com, tells the story of how he fought a lawsuit from a company that had a patent, “…for the creation and distribution of news releases via email.” Along the way he shares some nutty statistics about the growing legal problem of frivolous patents.

Drew Curtis is the founder and administrator of Fark.com.

@ TEDTalks are distributed under a Creative Commons (CC) license.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top