Persoonlijke documenten en eigen ebooks in de Kindle Library cloud

Ik was wat aan het snuffelen bij Amazon toen ik in mijn acccount menuutje ineens de keuze ‘Your Cloud Drive’ zag staan. Het schoot me iets later te binnen dat dit de Amazon Cloud Drive is waar je (bij Amazon gekochte) mp3′, foto’s en video’s kunt opslaan. In Europa heb je hier relatief weinig aan en ik heb er ook nooit echt naar gekeken eigenlijk. In het beheermenu van je Kindle duikt er echter nog een soortement cloud storage op. Ik heb zelf geen Kindle ereader maar wel de Kindle apps op mijn Android en iOS toestellen staan waarmee ik mijn gekochte ebooks (af en toe) op lees.

Bij de Personal Document Settings zie je dat je mogelijkheid hebt om PDF’s, Word en andere eigen documenten als bijlage te mailen naar je specifieke Kindle appp of het via een tooltje meteen vanuit Windows te versturen. Deze worden dan standaard (je kunt dat uitzetten) opgeslagen in je Kindle Library in de cloud met 5 GB ruimte en zijn vervolgens beschikbaar op de reader app in kwestie.

Het is voor mij alleen maar beschikbaar op de Kindle apps die ik op mijn iPod Touch en iPad heb staan dus voor Android toestellen werkt dit kennelijk niet. Iedere geschikte app -en ik neem aan ook Kindle ereaders als je daar over beschikt- krijgt een eigen mailadres waar je de documenten naar toe kunt mailen. Om spam te vermijden moet je het mailadres dat deze mails verstuurt goedkeuren en op een white list zetten.

Maar vervolgens werkt het prima. Ik heb het geprobeerd met een PDF en dat ging prima. Niet te lezen op de iPod Touch maar uitstekend op de Kindle app voor de iPad. Ook het versturen van Mobipocket ebooks (zonder DRM) ging zonder problemen en met 5GB beschikbare ruimte betekent dit dat je naast je voorraad gekochte Kindle ebooks ook een aanzienlijke collectie eigen ebooks kunt toevoegen aan je Kindle Library in de cloud. Niet wereldschokkend maar wel best handig.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (4) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top