Comments (6) Write a comment

 1. Wat een verhelderend artikel! Ik ken de hele voorgeschiedenis van tags niet. Ik begreep dan ook steeds de weerstand niet als ik vertelde dat ik zo dol ben op taggen en een tagcloud.
  Bij Blogger heb je geen categorieën. Dus gebruik ik de tags van begins af aan heel consequent. Geen synoniemen, geen enkelvoud naast meervoud, geen spelfouten enz. Anders wordt de tagcloud te groot en onduidelijk.
  Bij Blogger verschijnen alle tags die je in gebruik hebt en kun je er eentje toevoegen door erop te klikken. En als je paar letters tikt verschijnen de tags met dezelfde beginletters vanzelf.

  Ik ontdekte vorige week, nav deze post http://seo-enzo.blogspot.com/2012/04/een-aha-erlebnis.html dat WordPress categorieën als labels (tags) toekent. Je plaats artikelen niet IN een categorie, nee je hangt meerdere categorieën aan het artikel. Dat is labelen en niet categoriseren in mijn ogen.
  Bij mijn winkel is het zo dat ik iets plaats in een afdeling/categorie. Als ik iets in meerdere afdelingen wil laten zien moet ik het dubbel plaatsen. Ik zou daar dolgraag willen labelen.

  Bij WordPress werken labels en categorieën hetzelfde. Het is dubbelop om beide te gebruiken, tenzij je er 2 verschillende woordgroepen van maakt, zoals hier http://jacobjanvoerman.wordpress.com/
  Bij Blogger heb je alleen labels……..

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top