Internationale dag tegen DRM

Day Against DRM vertical banner

Ook dit jaar organiseren Defective by Design (wat ik een prachtige naam blijf vinden) en de Free Software Foundation weer een Day Against DRM. Deze dag is in het leven geroepen om massaal te protesteren tegen alle beperkingen die leveranciers hun gebruikers opleggen middels DRM technieken. Dit jaar staat de bewustwording centraal en ondersteunt Defective by Design groot- en kleinschalige acties in een groot aantal landen.

Ik kan een enorm lange blogpost schrijven over waarom DRM slecht is maar het is een terugkerende rode draad in veel van mijn eerdere blogposts dus ik neem maar even aan dat iedereen snapt dat er letterlijk geen voordeel te vinden is voor consumenten. Snap je niet waar ik me druk om maak, dan is deze blogpost waarschijnlijk ook niet aan je besteed.

De Day Against DRM site bevat enkele banners en posters die je zelf kunt gebruiken en je kunt ook je stem laten meetellen door hieronder plechtig te beloven aandacht te besteden aan dit onderwerp!

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top