Even de wereld redden

Natuurlijk is mijn blog belangrijk. Natuurlijk wil ik graag weer een inhoudelijke blogpost typen. Maar soms gaan er dingen voor. Het Kwaad is terug en iemand moet de wereld redden. Natuurlijk.

In 1996 had ik mijn blog nog niet. Ik had wel mijn eerste baan na de bibliotheekopleiding. En toen kwam Diablo uit. Ik dook tientallen uren lang de kerkers in en wist uiteindelijk Diablo, het grote Kwaad, te verslaan. De wereld van Sanctuary was weer veilig. Graag gedaan nog overigens.

In 200o keerde Diablo terug, gereïncarneerd en al samen met 2 broers Mephisto en Baal. Honderden uren later kon ik met heel veel moeite en op het nippertje ook hen verslaan. Geen woord van dank voor gekregen maar dat geeft niet, ik deed het ook voor mezelf.

Nu, 12 jaar later, is Diablo terug. Ik heb geen idee van hoe of wat maar er gaan geruchten over een gevallen ster. Dit is een voorteken van het Einde der Tijden en dat zou betekenen dat tenminste Diablo weer terug is gekeerd naar de wereld van Sanctuary. Ik keer terug naar New Tristram, gebouwd op de restanten van Tristram waar het 16 jaar geleden allemaal begon, en ga op zoek naar Deckard Cain. Hij is een constante geweest al die jaren en is op de hoogte van alle profetieën. Ongetwijfeld zit hij weer in de penarie (hoe krijgt hij dat telkens voor elkaar?!) dus ik mep mezelf langs duizenden zombies en andere monsters, verzamel duizenden goodies en los ondertussen enkele problemen van wildvreemden op.

Oh ja, en ik ga weer even de wereld redden. Natuurlijk.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

 1. Prachtig! Ik heb het spel nooit gespeeld dus ben je dankbaar voor het waarnemen van de honneurs. Geef ‘m van Jet!

  Reply

 2. hack & slash jij er ff lekker op los….heb alleen die vallende ster ff gemist.
  Ik heb slechts alleen in deel 1 de wereld mogen redden. Daarna appletjes in huis en de games op de achtergrond.

  Reply

  • Die vallende ster is het begin van Diablo 3 en de ‘reden’ dat jij als held in het verhaal weer op stap gaat.

   Overigens, Diablo 3 is ook voor Mac uit dus geen reden om je muis eens flink te laten werken!

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top