Waarvoor gebruik jij Evernote?

Dankzij IFTTT ben ik Evernote weer helemaal gaan gebruiken. Ik scan facturen, overzichten en andere papieren die via de post komen (en archiveerwaardig zijn). Ik zet er PDF’s in met artikelen, rapporten en andere zaken die ik voornemens ben te gaan lezen (ook al loop ik eeuwig achter). Mijn Instagram foto’s komen automatisch binnen, net als mijn favoriete Delicious links en tweets, en IFTTT zorgt ook ik geen omkijken meer heb om bepaalde feeditems uit Google Reader later nog eens via Evernote te lezen.

Mijn mailarchief houd ik niet bij in Evernote, daar heb ik Mailstore Home voor die ik backup naar een map in mijn Dropbox. In die laatste bewaar ik sowieso alle prive en werkbestanden.

Nu heb ik alleen wel een premium account bij Evernote waarbij je maandelijks 1GB kunt uploaden/synchroniseren naar je account. Waar ik met de beste wil van de wereld niet aan kom. Die 112 MB van de afgelopen week is al echt veel omdat ik alles opnieuw heb ingericht en omvat alles wat nu in mijn account staat. Nu kan ik wel allerlei bestanden uit mijn Dropbox gaan overhevelen naar Evernote maar die staan daar al prima. Net als de mail in mijn mailarchief.

En dus ben ik wel benieuwd. Heb je een premium Evernote account? Wat stop jij er allemaal in? Waarvoor gebruik jij Evernote?

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

 1. Ik gebruik Evernote voor opslaan en organiseren van webclips, foto’s gemaakt m.b.v. de Evernote app op mijn Androïd, aantekeningen maken tijden overleggen, reisgegevens voor externe werkafspraken en persoonlijke reisjes, boodschappenlijstje, voor het vastleggen van allerlei gegevens dus. Ik heb gekozen voor de Premium versie, niet zozeer vanwege de extra ruimte, maar omdat ik nu meer bestandstype kan uploaden en bekijken, zoals PDF en video. Handig als ik onderweg ben. Ja, dat kan ook met Dropbox. Maar op een of ander manier heb ik de Evernote client altijd open staan en kan er dus heel snel van alles ingooien. De handige koppelingen van Evernote in veel browsers maakt het ook gemakkelijker. Nu met ‘Clearly’ vind ik het nog beter.

  Ook ben ik niet zo erg geörganiseerd van aard. En hoewel ik notebooks heb aangemaakt in Evernote, maal ik daar weinig om. Ik hou van de geweldige zoekfunctie, daar vaar ik op.

  Evernote Forever is mijn devies ;)

  Reply

 2. In Evernote zitten al mijn papieren, nota’s maar ook rapporten, tekeningen en foto’s van mijn kinderen (als een soort tijdcapsule). Daarnaast doe ik stamboomonderzoek en omdat ik een premium account heb, is de tekst ten minste in zijn geheel doorzoekbaar.
  Ook ik kom niet aan de 1 GB maandelijkse upload, maar de OCR over de hele tekst is mij de € 40.00 per jaar zeker waard. Evernote zet ik samen met mijn browser aan en alles gaat erin.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top