App bespreking: Kindle for Android

Tablets en ebook apps zijn voor elkaar gemaakt wat mij betreft. Voor het juni nummer van de Informatie Professional besprak ik deze keer 1 van mijn favorieten die ik op mijn 7″ Galaxy Tab gebruik. Kindle for Android is een geweldige handige app omdat het je 7″ tablet meteen (een beetje) verandert in een Kindle ereader of een Kindle Fire. Daarnaast kan het overweg met de oude Mobipocket boeken die ik jaren geleden kocht voor mijn iLiad -natuurlijk alleen nadat de DRM verwijderd was- en is het ook nog gewoon een hele fraaie en fijne app om in te lezen.

Kindle for Android
Leverancier: Amzn Mobile LLC
Beschikbaar voor Android en aparte versies voor iOS, WP7 en Blackberry
Prijs: gratis
Waardering: 5 sterren

Digitaal lezen is niet alleen voorbehouden aan ereaders, ook op je tablet kun je prima ebooks lezen. Als je niet over een Kindle ereader beschikt en wel graag Engelstalige ebooks leest, dan is de Kindle app een uitstekende manier om de ebooks van Amazon te lezen. Alle gekochte Kindle ebooks zijn automatisch beschikbaar in het archief van de Kindle app en kunnen gedownload worden op je tablet zelf.

Via de Send to Kindle functie kun je ook eigen (Mobipocket) ebooks, Word documenten en PDF’s via email versturen naar je tablet die dan zichtbaar worden in het archief. Via het Amazon netwerk wordt ook telkens gesynchroniseerd tussen al je Kindle apps en ereader(s).

De Kindle for Android app onderscheidt zich van de iOS versies doordat hierin wel de Amazon webwinkel beschikbaar is, Je kunt rechtstreeks vanuit de app ebooks kopen. Persoonlijk vind ik het dan ook ideaal om Kindle ebooks op mijn 7” tablet te lezen. Koop je wel eens ebooks bij Amazon en heb je een tablet? Dan is dit een essentiële app om meteen te installeren.

#

 

 

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top