Word, Excel en Powerpoint op je tablet met CloudOn

Hier staat een screenshot
In april 2012 kwam CloudOn al uit voor de iPad met een interessante belofte. De app zou het namelijk mogelijk maken om Word, Excel en Powerpoint documenten op de iPad te gebruiken waarbij de Office-look-alike-software als online dienst werd aangeboden. De introductie verliep zo stormachtig dat de makers van CloudOn tijdelijk de app terugtrokken omdat ze de vraag en de hausse aan nieuwe gebruikers niet aan konden.

Afgelopen woensdag keerde de app terug en is meteen ook beschikbaar in 16 nieuwe landen, waaronder Nederland. De gratis app maakt verbinding met de CloudOn servers waar de Office software op draait. Je Word, Excel en Powerpoint documenten dienen ook in de cloud te staan en dat lost CloudOn op door de mogelijkheid te bieden je Dropbox, Box en/of Google Drive account te koppelen aan je CloudOn account.

Hier staat een screenshot
Binnen CloudOn navigeer je vervolgens door de mappenstructuur van je Dropbox, Box of Google Drive waarbij je de Word, Excel en Powerpoint bestanden kunt openen. Dat duurt enkele seconden omdat die bestanden dan naar de servers van CloudOn gekopieerd moeten worden maar vervolgens krijg je een interface en scherm te zien dat je erg bekend moet voorkomen als je Office 2007 of 2010 gewend bent.

Hier staat een screenshot
Ik zou er zeker geen uitgebreide Word documenten of complete Powerpoint presentaties mee willen maken maar het is wel echt perfect voor kleine – last minute– aanpassingen die je soms nog moet doen. Om de prijs hoef je het natuurlijk ook al niet te laten.

Oh ja, heb je een Android tablet (met versie 3 of hoger), dan hoef je niet achter te blijven. CloudOn is ook beschikbaar voor Android.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (8) Write a comment

  1. Pingback: Office documenten op je iPad (met Microsoft Office voor iPad) | Vakblog

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top