Word, Excel en Powerpoint op je tablet met CloudOn

Hier staat een screenshot
In april 2012 kwam CloudOn al uit voor de iPad met een interessante belofte. De app zou het namelijk mogelijk maken om Word, Excel en Powerpoint documenten op de iPad te gebruiken waarbij de Office-look-alike-software als online dienst werd aangeboden. De introductie verliep zo stormachtig dat de makers van CloudOn tijdelijk de app terugtrokken omdat ze de vraag en de hausse aan nieuwe gebruikers niet aan konden.

Afgelopen woensdag keerde de app terug en is meteen ook beschikbaar in 16 nieuwe landen, waaronder Nederland. De gratis app maakt verbinding met de CloudOn servers waar de Office software op draait. Je Word, Excel en Powerpoint documenten dienen ook in de cloud te staan en dat lost CloudOn op door de mogelijkheid te bieden je Dropbox, Box en/of Google Drive account te koppelen aan je CloudOn account.

Hier staat een screenshot
Binnen CloudOn navigeer je vervolgens door de mappenstructuur van je Dropbox, Box of Google Drive waarbij je de Word, Excel en Powerpoint bestanden kunt openen. Dat duurt enkele seconden omdat die bestanden dan naar de servers van CloudOn gekopieerd moeten worden maar vervolgens krijg je een interface en scherm te zien dat je erg bekend moet voorkomen als je Office 2007 of 2010 gewend bent.

Hier staat een screenshot
Ik zou er zeker geen uitgebreide Word documenten of complete Powerpoint presentaties mee willen maken maar het is wel echt perfect voor kleine – last minute– aanpassingen die je soms nog moet doen. Om de prijs hoef je het natuurlijk ook al niet te laten.

Oh ja, heb je een Android tablet (met versie 3 of hoger), dan hoef je niet achter te blijven. CloudOn is ook beschikbaar voor Android.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (8) Write a comment

 1. Klinkt als een goede app, maar heb je dus ook constant internetverbinding nodig? Of heb je die alleen nodig om je document naar de CloudOn servers te kopieëren?

  Reply

  • Goeie vraag. Nooit geprobeerd eigenlijk om de app (deels) offline te gebruiken. Ik ga er eigenlijk van uit dat je inderdaad constant internet nodig hebt voor CloudOn. De Office omgeving staat bij hun op de server en wellicht dat je eventjes offline kunt zijn tussendoor zou ik dat niet graag willen uitproberen.

   Reply

 2. Bedankt voor de info Raymond, maar ik dien mij kennelijk wel te registreren voor het gebruik van deze App. Hoe doe ik dat?
  Alvast bedankt voor jouw antwoord
  Met vriendelijke groet,

  Cor Jansen
  Weert

  Reply

  • Dag Cor,
   Het is een tijdje geleden voor me maar dat registreren kan (moet?) vanuit de app zelf. Je moet inloggen in de CloudOn app maar daar heb je ook de gelegenheid (en link) om een nieuw account aan te maken. Na registratie en het aanmaken van een account kun je er dan zonder problemen gebruik van maken. Vergeet niet je inloggegevens te bewaren ergens want anders kijk je over een half jaar – zoals ik – naar de mogelijkheid om je wachtwoord aan te passen omdat je het vergeten bent :)

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top