Over de toekomst van het papieren boek

Edwin tipte me via zijn blog op een hele mooie documentaire, Epilogue: The Future of Print, die door een Canadese studente is gemaakt. Een 24 minuten durend eerbetoon aan het papieren boek dat mij tenminste even mijn ereader aan de kant deed schuiven om weer eens lekker langs mijn boekenkasten te gaan snuffelen.

Zoals Hanah, de studente, het project zelf beschrijft:

This documentary is a humble exploration of the world of print, as it scratches the surface of its future. It is built upon interviews with individuals who are active in the Toronto print community and questions whether or not they expect to see the disappearance of the physical book within our lifetime. The act of reading a “tangible tome” has devolved from being a popular and common pastime to one that no longer is. I hope for the film to stir thought and elicit discussion about the immersive reading experience and the lost craft of the book arts, from the people who are still passionate
about reading on paper.

Absoluut het kijken waard voor elke bibliothecaris en/of boekenliefhebber! En die gedachten en discussies over de leeservaringen met papieren boeken, die kun je hier ook gewoon kwijt in de comments. Ik pak er in ieder geval even een boek bij nu.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top