Voor foto’s en veiligheid: twee plugins voor je WordPress blog

Ultimate Security Checker

Een blogpost van Petra eerder deze week werd gisteren nog wat relevanter toen ik iemand hielp wiens WordPress blog gehacked was. Nu maak ik zelf tegenwoordig netjes dagelijkse backups maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Ultimate Security Checker is een plugin die alle bekende en wat minder bekende risico’s inventariseert voor jouw blog en je een rapportje teruggeeft hoe veilig je blog is. Ik dacht dat ik het redelijk beveiligd had maar ik kreeg een hele reeks waarschuwingen om de oren heen, gelukkig wel stuk voor stuk met een oplossing erbij. Constructieve feedback zeg maar.

Ik begon met 74 van de te verdienen 115 beveiligingspunten en wist met enkele kleine aanpassingen dit omhoog te krikken naar 99. Het vervangt niet de noodzaak om periodiek backups te maken van je blog maar met deze plugin maak je het potentiële hackers een stuk lastiger.

Compfight

Creative Commons foto’s zoeken op Flickr kun je, zoals ik, handmatig doen met de zoekfunctie van Flickr maar Jeroen de Boer blogde gisteren over een site waarmee je precies dat nog beter kunt dan bij Flickr zelf. Compfight heeft ook een WordPress plugin waarmee je rechtstreeks vanuit de editor foto’s kunt zoeken en integreren in je blogpost, meteen met een goede naamsvermelding erbij.

Super handig behalve dat om één of andere reden ik na het vinden van een geschikte foto deze niet in mijn post terug geplaatst krijg. Ik blijf maar klikken op een willekeurige foto maar er gebeurt niets. Ik vermoed dat een andere (beveiligings?)plugin in de weg zit maar tot dat ik de oplossing gevonden heb kan ik er zelf geen gebruik van maken.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top