Google zoekvaardigheden voor gevorderden

Er zijn vele boeken over geschreven en er zijn duizenden tips op internet te vinden maar nu gaat Google zelf een rol spelen in het leren gebruiken van hun zoekmachine. Misschien ergerden ze zich aan die miljoen mensen die enkelvoudige zoektermen gebruiken terwijl je met een paar kleine handige weetjes zoveel beter en sneller kunnen zoeken. Misschien hadden ze de optie om geavanceerd te zoeken met Google ook niet moeten weghalen. Misschien is het hun volgende stap in het verder promoten van Google+. Wie zal het zeggen?

Hoe dan ook, Google opende gisteren de inschrijving voor hun Power Searching with Google online lessen.

Power Searching with Google is a free online, community-based course showcasing search techniques and how to use them to solve real, everyday problems. It features:

 • Six 50-minute classes.
 • Interactive activities to practice new skills.
 • Opportunities to connect with others using Google Groups, Google+, and Hangouts on Air.
 • Upon passing the post-course assessment, a printable Certificate of Completion will be emailed to you.

Zes lessen die vanaf 10 juli beginnen, met interactie en ook nog sociaal doen met je ‘studiegenoten’ via Groups en Google+. Google onderwijs met Google systemen wat je vervolgens afsluit met een Google diploma.

Ik maak alvast een plekje vrij voor mijn ingelijste diploma.

@ getipt door The Verge

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (8) Write a comment

 1. Jij hebt de cursus toch niet nodig? :-)
  Ik hoorde dat Ewoud Sanders inmiddels ook zijn boekje (waar de hva aan meegeholpen heeft) gelanceerd heeft bij jullie. Komt dus allemaal goed ;-)

  Reply

  • Ik denk niet dat ik heel veel nieuws leer maar zowel Google Hacks als de Google Code waren toch wel 2 prima boeken met tips die je gewoonweg niet iedere dag gebruikt en die wel wat verder gaan dan het boekje van Ewoud.

   Je bent toch nooit uitgeleerd? ;)

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top