App bespreking: Bluefire Reader

Of je nou een Android telefoon/tablet hebt of eentje van Apple, met Bluefire Reader kun je -gratis- op alle apparaten ePub ebooks lezen. Als je er nog geen gebruik van maakt, dan heb je vast nog geen ebooks gelezen op je apparaat want Bluefire Reader is de standaard app for that. In het Informatie Professional 7/8 nummer heb ik dan ook een korte recensie van deze handige app staan.

Bluefire Reader
Leverancier: Bluefire Productions
Beschikbaar voor iOS (besproken) en Android
Prijs: gratis
Waardering: 4 sterren

Bluefire Reader is niet de eerste en ook zeker niet de enige app om ebooks mee te lezen op een tablet. De app heeft een prettige interface met alle instellingsmogelijkheden die je mag verwachten. Net als de meeste alternatieve ebook apps kun je ook vanuit Bluefire Reader gratis boeken downloaden mbv Feedbooks en bestaat de mogelijkheid om Engelstalige boeken te kopen in een aantal (kleine) online boekwinkels.

Bluefire Reader heeft echter enkele voordelen ten opzichte van de concurrentie. Niet alleen is de gratis app beschikbaar voor alle iOS en Android apparaten waardoor het niet uitmaakt waar je ebooks op wilt lezen, het ondersteunt ook de Adobe DRM waarmee gekochte ebooks helaas nog steeds beveiligd zijn. Juist omdat Bluefire Reader op beide tablet besturingssystemen beschikbaar is, is de app vaak een vereiste als je gebruik wilt maken van ebook leendiensten zoals Ebook Library (via de Koninklijke Bibliotheek) of MyiLibrary op je iPad of Android tablet.

Of je nou ebooks met Adobe DRM koopt of leent, als je ze wilt lezen dan is Bluefire Reader de beste, goedkoopste en soms de enige keuze op je tablet.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (5) Write a comment

  1. Pingback: Hoe zit het nou met E-books : de beginselen « Dee'tjes

  2. Pingback: Je eigen ebooks uploaden naar Google Play Books en op elk iOS/Android apparaat lezen | Vakblog

  3. Pingback: Ebooks lezen op je pc met Bluefire Reader for Windows | Vakblog

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top