Help me de zomer door: gastbloggers gezocht!

OK, dus iedere dag bloggen is me eigenlijk aardig meegevallen tot nu toe. Maar, de zomervakantie komt er aan en die is met vijf weken best lekker lang. Eén van de voordelen van het werken in het onderwijs zal ik maar zeggen.

We blijven dit jaar thuis dus ook al heb ik wel even overwogen om een #blogvakantie in te lassen, ik vind bloggen veels te leuk om dat expres een aantal weken niet te doen. Echter, ik denk dat het wel lastiger word om #iederedagbloggen vol te houden en ik wil toch eigenlijk ook niet ineens superkorte berichten gaan plaatsen alleen maar om er elke dag eentje te kunnen plaatsen. Dat zou vooral jezelf een beetje voor de gek houden zijn.

Dus ik probeer eens wat nieuws.

Er moeten toch lezers zijn van dit blog die de komende zomervakantie juist wat meer tijd hebben? Die misschien al wel ideeën, kladjes of zelfs een blogpostje hebben liggen die ze nog niet kwijt konden. Lezers met of zonder een eigen blog die iets willen melden op dit blog? Of die het gewoon leuk zouden vinden om me een handje te helpen deze zomer door een gastblog aan te leveren?

Oftewel, ik zoek gastbloggers!

Jullie zijn mijn hulplijn in de zomer. Mijn jokers om in te zetten. Voor als het me niet lukt, ik er geen tijd voor kan/wil maken. Jullie zijn mijn variatie, die andere invalshoek, dat andere perspectief.

Dus … ik zoek jullie, ik daag jullie uit, ik vraag hulp! Lijkt het je leuk om iets te schrijven over onderwijs, gadgets, bibliotheken, video, tech nieuwtjes, auteursrecht, boeken, ebooks, software, documenten, informatievoorziening of ICT? Of eens over jouw passie, over jouw vak? Mijn vakblog is jouw vakblog.

Wil en kun je me helpen? Mail me dan op rsnijders @ gmail.com met je blogpost in bijv. een Word document. Schrijf er ook een paar regels introductie van jezelf bij met een link waar lezers je terug kunnen vinden. Als je dat wilt natuurlijk, anders niet. Wil je er plaatjes bijzetten, voeg die dan iig er ook los bij en meld ook even waar ze vandaan komen. Dat probeer ik altijd netjes te doen op dit blog, ook als het een dag jouw blog is ;)

Tussen 23 juli en 23 augustus zal ik hoe ook dan de aangeleverde gastblogs plaatsen en je via mail ook laten weten als ik dat gedaan heb met jouw blogpost. Ik ben heel benieuwd of iemand zich aangesproken voelt en me wil helpen deze zomer. Kan ik de zomer achterover leunen of moet ik alsnog elke dag flink zelf aan de bak? Daar hebben jullie nu dus invloed op.

@ foto via atduskgreg Flickr

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (14) Write a comment

 1. Een van mijn passies is hardlopen maar ja, dat past hier niet echt. Alhoewel, door het bloggen en het twitteren heb ik veel hardlopers leren kennen. Misschien is daar iets van te maken?

  Vraagje: mag ik dat stukkie dan daarna ook op mijn eigen blog zetten?

  Reply

 2. Het lijkt me leuk om een gastblog voor je te schrijven. Alleen…van de onderwerpen waar jij over schrijft heb ik geen kaas gegeten. Jammer, maar helaas. Wel succes met het vinden van gastbloggers. Gaat vast lukken!

  Reply

  • Dank je! Maar beperk je niet (dat doe ik ook niet) tot die onderwerpen die ik noemde. Jouw vak, jouw passie, das minstens net zo interessant. Toch?

   Reply

 3. @ Daniëlle en Rosalie: natuurlijk is het geen probleem om iets te hergebruiken. Zou ik zelf ook doen

  Reply

 4. Hallo Raymond, ik wil zeker wel een gastblog voor je schrijven! Ik heb al meerdere dingen geschreven, wel over andere onderwerpen. Mijn passie is kralen. :) Sieraden maken is ook een vak. En ik lees trouwens veel en graag.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top