Hoe belangrijk is SEO voor mij?

Vanavond gaat het in #blogpraat over SEO voor je blog. SEO staat voor Search Engine Optimization en zoals Wikipedia dat in beter Nederlands beschrijft:

Zoekmachineoptimalisatie is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie, zoekterm(en).

Nu doe ik niet (bewust) aan zoekmachinemarketing, heb ik geen idee wat mijn Pagerank is en heb ik niet heel veel zin om mijn blog(posts) aan te passen zodat Google daar blij van wordt. Aan de andere kant wil ook ik natuurlijk wel gevonden en gelezen worden en snap ik best dat dit lastig is als je mijn blog niet op de 1ste pagina met zoekresultaten kunt terugvinden. Waarop ik dan gevonden wens te worden, dat is me niet helemaal duidelijk. Op mijn naam denk ik, dat zou handig zijn? Ik heb dus eigenlijk geen enkel idee wat en of ik iets moet doen met SEO!

Vanavond dan maar even goed opletten waar ik als blogger zonder winstdoelstelling nog wat te winnen heb bij SEO. En voor nu ga ik een half uurtje egogoogelen, eens kijken hoe het met mijn identiteit op internet gaat ;)

@ foto via oliverlindner / Flickr

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top