TEDTalk Jane McGonigal: The game that can give you 10 extra years of life

Ruim 2 jaar geleden zag ik een bijzondere TEDTalk waarin game developer Jane McGonigal op een inspirerende manier gamen in een positief licht bracht. Dat ging nog een klein beetje onwennig maar dat is er helemaal vanaf twee jaar later. In deze TEDTalk vertelt Jane over de positieve effecten die het spelen van het zelf ontwikkelde spel SuperBetter had op haar eigen welzijn en linkt het spelen van spellen aan het opbouwen van weerstanden zodat je langer leeft. Snel pratend, heel persoonlijk en ad rem betrekt ze het hele publiek bij het spel. Een geweldig voorbeeld van waarom ik zo graag naar TEDTalks kijk. Deze moet je gewoon gezien hebben!

When game designer Jane McGonigal found herself bedridden and suicidal following a severe concussion, she had a fascinating idea for how to get better. She dove into the scientific research and created the healing game, SuperBetter. In this moving talk, McGonigal explains how a game can boost resilience — and promises to add 7.5 minutes to your life.

Reality is broken, says Jane McGonigal, and we need to make it work more like a game. Her work shows us how.

@ TEDTalks are distributed under a Creative Commons (CC) license.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top