20-07-2030

De eerste zomergastblogger is Rosalie Halsema. Rosalie was de eerste die reageerde op mijn oproep met een blikje in haar eigen toekomst. Haar blogpost is een verhaal uit haar dagboek van 20 juli 2030, zoals ze zelf schrijft “als ik 35 ben. Dus in de toekomst. Hoe ik denk dat mijn leven er dan uit ziet”. Rosalie is letterlijk vandaag ook op vakantie gegaan maar blogt gewoon door op haar eigen blog, The Smell of a Crayon.

Vanmorgen was ik vroeg wakker, de tweeling had ons wakker gemaakt. Ze waren ook zo blij. Ze zijn vandaag al weer 9 jaar geworden. De tijd is ook zo snel gegaan. Ik weet nog  dat ik ze voor het eerst in mijn handen had. We zaten net ( man & ik ) één jaartje in ons huis hier in Londen. De kamers waren net ingericht, 2 jongetjes. Pim & Nick. En nu zijn ze alweer 9 jaar. Alice wordt ook alweer bijna 5 jaar. Mijn kleine meisje. Ik ben zo blij dat de tweeling het leuk heeft hier. Misschien ga ik binnenkort als Alice naar school gaat een baan zoeken. Ik word toch wel een beetje gek van het thuis zitten de hele dag. Part-time dan natuurlijk, want ik laat mijn kinderen niet s’middags naar het kinderdagverblijf gaan. Er is een medisch kinderziekenhuis hier in de buurt, misschien moet ik daar maar een keer gaan kijken.

M’n man gaat trouwens ook minder werken, dan kan hij ook wat meer bij de kinderen zijn. Binnenkort ga we weer een weekje naar Nederland. Naar zijn en mijn ouders ( Opa & Oma’s ). Het is alweer 3 jaar geleden dat ik echt lang daar geweest ben. Ik heb het ook gewoon druk thuis met de kinderen. En Alice die haar zorg nodig heeft. Gelukkig gaat ze volgend jaar naar een speciale school in Oost-Londen. Wel een stukje rijden vanaf hier. Maar ze wordt dan wel iedere morgen opgehaald door een busje. Het zal wel moeilijk zijn om haar los te laten.

Dit weekend komt de familie uit Nederland, ik ben zo blij dat de meeste mensen komen.

Vandaag weer een stukje gitaar gespeeld, ik kon het nog best goed vind ik zelf. Alice werd helemaal blij toen ik een liedje van Coldplay zong. Ik liet een foto zien van Chris Martin hoe hij er vroeger uit zag. En ze vond hem heel knap, knapper dan papa zei ze.

Vandaag trouwens mijn blog van vroeger bekeken toen ik 17 was t/m 25 jaar. Toen ik naar Londen ging ben ik daar gewoon zo druk mee bezig geweest. Het huis. De mensen daar leren kennen. Ja het was mijn droom om in Londen of Parijs te gaan wonen. Maar wel jammer dat ik mijn blog niet bij kon houden.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top