Zomergasten op Vakblog


Begin deze maand plaatste ik een oproep, een vraag, een smeekbede bijna, voor hulp bij het bloggen gedurende de zomerperiode. Iedere dag bloggen is iets dat ik mezelf voor dit jaar als uitdaging gegeven heb maar ik wilde eigenlijk wel een beetje genieten van de zomervakantie zonder elke dag een uur kwijt te zijn aan dit blog. Natuurlijk, ik zou het wat korter en makkelijker kunnen doen maar dat heb ik eerder geprobeerd en dat is gewoon mijn ding niet. Simpelweg twee weken of langer mijn blog niet bijhouden, dat vind ik geen optie.

Dus daarom een oproep of er mensen waren die me de zomer door wilde helpen. Zodat niet *ik* hier elke dag blog maar andere schrijvers zorgen voor de dagelijkse blogpost. Met het idee erachter dat ik zo af en toe de gastblogs als een soort joker zou kunnen inzetten voor die dagen dat ik er zelf niet aan toe wilde/kon komen.

Op dat idee kom ik nu wel terug want die oproep heeft veel meer opgeleverd dan ik had durven hopen. Elf mensen hebben gereageerd waarvan zes inmiddels ook al gastblogs hebben aangeleverd. Sommige zelfs twee stukjes en 1 iemand zul je maar liefst drie keer zien terugkomen de komende weken.

Het mooie -vind ik- is de enorme variatie in de gastblogs. Van heel persoonlijk tot vakinhoudelijk. Van heel kort tot lange epistels. En dat zou eigenlijk zonde zijn om dat allemaal te spreiden over de periode van een maand, ‘alleen’ maar ingezet als jokers. Dus ga ik het iets anders aanpakken. De komende weken gaan alle gastblogs dagelijks verschijnen, achter elkaar, aaneengesloten, net zo lang tot ze ‘op’ zijn. De gastbloggers worden mijn zomergasten die elke dag iets over hun leven, hun passie of hun werk vertellen. Of hun mening over wat dan ook.

Aan die variatie kunnen jullie nog steeds aan bijdragen overigens. Mijn brievenbus blijft open staan en ik ben benieuwd hoe lang aaneengesloten hier zomergasten op mijn blog zullen zijn. Heb je nog zin om ook een gastblog aan te leveren? Mail of twitter me dan gerust. Hoe dan ook, bij deze alvast dank aan iedereen die een gastblog heeft aangeleverd, die dat nog wil gaan doen maar ook aan iedereen die, net als ik, zin heeft om ze allemaal te gaan lezen.

Uiteindelijk doen we het daar voor, toch?

@ foto via Flickr / Roel Wijnants

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top