Comments (16) Write a comment

 1. e-book management op mijn net aangeschafte Sony PRS-T2 is mij door uw aanwijzingen in het gebruik can calibre tot een openbaring geworden! Dank voor deze uitstekende info en zeer nuttige links! Uw site staat nu in mijn Favorites!

  Reply

 2. mijn sony ereader wordt gebruikt door meerdere personen. dan is het handig als ik van te voren de door hun gewenste boeken kan samen ‘samen voegen’ en als aparte ‘groepen’ op de sony kan terug vinden maar dat deze personen nog wel steeds gebruik kunnen maken van de keuze van de soort reeksen (detective, sf, thriller, etc); kan dat?

  Reply

  • Ja, boeken kunnen in meerdere collecties voorkomen en dus kun je ook probleemloos collecties aanmaken op genre en bijvoorbeeld op de namen van die personen. Als je de bovenstaande stappen volgt, of gevolgd hebt, dan zou het voldoende moeten zijn om de namen eenvoudigweg als tag toe te voegen in Calibre.

   Let wel dat je dat je alle boeken die je voorzien hebt van nieuwe tags opnieuw naar de ereader moet versturen om ze ook als collecties aan te maken op de ereader.

   Reply

 3. Als je met die metadata bezig bent, kun je toch ook binnen een serie een volgordenummer invoeren? Is dat niet een item dat je mee kunt nemen uit de database?

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top