OIN/NVB100 bijeenkomst 2 oktober: Olympische Spelen en (top)sportdata

Het regionetwerk voor informatieprofessionals in het oosten van dit land, het OIN, pakt dit najaar uit met wel een hele bijzondere bijeenkomst. In het kader van NVB100, het feestelijke jaar waarin het honderdjarige bestaan van de NVB wordt gevierd, organiseert het OIN -samen met de afdeling Speciale Bibliotheken van de NVB en met dank aan gulle sponsoren- op 2 oktober 2012 een middagbijeenkomst over de Olympische Spelen en de rol van (top)sportdata, informatiesystemen en informatieprofessionals. Een dergelijke bijeenkomst kan natuurlijk maar op één lokatie gehouden worden: Papendal.

Twintig medailles haalde Nederland op de Olympische Spelen van Londen 2012. Een mooi resultaat want we haalden meer plakken dan in de prognoses was voorspeld. Of mogen we toch niet helemaal tevreden zijn? Want de geambieerde plek in top 10 werd tenslotte niet behaald.

Op 2 oktober nodigt het Oostelijk Informatienetwerk u uit om naar Papendal te komen en terug te blikken op de Spelen, maar vooral om kennis te maken met de wereld van sportdata. In presentaties van NOC*NSF en Infostrada Sports maakt u kennis met Podium, een ingenieuze sportdatabase.

NOC*NSF vertelt over de informatiebehoefte die bij de sportkoepel leefde om beter sturing te kunnen geven aan het topsportbeleid. Centraal staan vragen als: aan welke informatie was behoefte, hoe is het system tot stand gekomen, wat doet de koepel met het systeem en wat gebeurt er met de output?

Infostrada Sports laat zien hoe zij de data die de basis vormen van Podium verzamelt, toetst en verwerkt. Waar komen alle cijfers vandaan, hoe wordt de kwaliteit en juistheid van historische informatie gecontroleerd en wat kan je allemaal met de sportinformatie doen als deze eenmaal in de databases zit?

Praktische informatie
Dinsdag 2 oktober, Hotel Papendal op Nationaal Sportcentrum Papendal.
Ontvangst vanaf 13.30 uur, aanvang programma 14 uur.
Kosten: geen
Einde bijeenkomst: 18.00 uur.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@oostelijkinformatienetwerk.nl

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (5) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top