App bespreking: Kobo eBooks

Of je nou een Android of Apple telefoon/tablet hebt, ereading apps zijn er voldoende. De apps van Kobo zijn gekoppeld aan Kobobooks, waardoor je bij hun gekochte boeken automatisch in de app te zien krijgt, maar de apps zijn ook geschikt om ebooks te lezen die je elders gekocht hebt. In de Informatie Professional van september schreef ik een korte review over de Kobo eBooks tablet apps.

Kobo eBooks
Leverancier: Kobo Inc.
Beschikbaar voor Android en iOS
Prijs: gratis
Waardering: 4 sterren

De ebooks van Kobo kun je – net zoals bij Amazon het geval is – meteen lezen via zowel de eigen ereader van Kobo als via de eigen apps voor tablets. En Kobo biedt vooralsnog twee extra voordelen: de ereader is in Nederland eenvoudig verkrijgbaar en het assortiment bestaat behalve uit Engelstalige ook uit Nederlandstalige ebooks.

Zowel de ebooks die je via Kobobooks gekocht hebt en de elders gekochte exemplaren kun je prima lezen op de Kobo eBooks app op je Android tablet of iPad. Op beide platformen synchroniseert de app met Kobobooks waardoor je altijd je ebooks bij de hand hebt of nieuwe kunt kopen. Kobo doet aan sociaal lezen met Reading Life, een koppeling met Facebook waarbij je leesstatistieken kunt delen en badges kunt verdienen.

Zoals je mag verwachten is de Kobo eBooks app eenvoudig in te richten naar eigen smaak qua weergave van de ebooks. De iOS versie van de app kan weliswaar als enige overweg met Adobe DRM maar de Android versie beschikt over meer opties, waaronder het kunnen importeren van al aanwezige ebooks. Koop je wel eens boeken bij Kobobooks, dan moet je de eBooks app meteen installeren.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top