De Kobo Glo en de Kobo Mini in beeld

Ook al kondigde Kobo afgelopen donderdag hun nieuwe ereaders eerder aan dan Amazon, de persconferentie van de laatste zorgde voor veel meer media aandacht voor de nieuwe Kindle modellen. Kobo bracht dan wel de technische specificaties naar buiten en een paar kleine foto’s maar niemand heeft ze ‘in het echt’ gezien.

De retailpartner van Kobo in Canada, Indigo, heeft echter een filmpje op YouTube gezet waarin zowel de 6″ Kobo Glo als de 5″ Kobo Mini kort gedemonstreerd worden. In ieder geval is te zien dat de ‘Glow’ van de Kobo Glo meer dan een gloed is, het scherm licht ook stevig op en daar kun je echt wel bij lezen zo te zien. De Kobo Mini vind ik een leuke gadget hoewel ik me blijf afvragen of dat relatieve kleine voordeel qua grootte t.o.v. de Kobo Glo nu echt verschil zal maken als je een nieuwe ereader zoekt.

Het maakt weinig uit want ik wil ze allebei wel hebben natuurlijk. Nu die loterij eerst nog winnen …

Bron: The Digital Reader

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top