Creatief met kennis en vaardigheden (Trendwatching column SURF magazine)

Deze maand heb ik de eer in de voetsporen te mogen treden van bekende edubloggers zoals (o.a.) Willem Karssenberg, Pierre Gorissen, Karin Winters, Liesbeth Mantel en Gerard Bierens. Net als zij mocht ik ook eenmalig de column Trendwatching schrijven van SURF magazine. Dit is een kwartaalmagazine met nieuws en achtergrondinformatie over ICT voor het hoger onderwijs en onderzoek dat zowel op papier als digitaal verschijnt. Natuurlijk leest iedereen dat digitaal op een tablet maar ik zal niks zeggen als je toch liever een papieren abonnement wilt.

Het september nummer is inmiddels digitaal beschikbaar en zou deze week ook in de bus moeten vallen voor de liefhebbers van het papieren exemplaar. Met permissie plaats ik mijn column ook hieronder op mijn eigen blog.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Goed verhaal! Helaas zie ik dat in het mbo al dat soort labs worden wegbezuinigd.
    Hoop dus echt dat jullie het overeind weten te houden in het ho!

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top