Alweer een mijlpaal voor Android met 25 miljard downloads

Ja, Apple loopt nog voor met hun App Store maar de Play Store begint met een aardige inhaalactie als het gaat om het aantal gedownloade apps. In december van vorig jaar haalde de Play Store de 10 miljardste download, wat gevierd werd met een 10 dagen durende actie waarin apps voor 10 cent verkocht werden. In juni van dit jaar was dat aantal al verdubbeld naar 20 miljard (met 600.000 apps totaal in de Play Store) en vandaag liet Google weten de 25 miljardste download gehad te hebben. Met 675.000 apps in totaal.

Het zijn getallen die je behoorlijk doen duizelen. Met praten over die aantallen beland je volgens mij alleen maar in uitgebreide discussies over kwaliteit versus kwantiteit of in de eeuwige strijd tussen Apple en Google met hun respectievelijke app winkels maar feit blijft dat het aanbod hoe dan ook groeit en dat er veel mooie apps tussen zitten.

Om deze mijlpaal te vieren heeft Google bedacht om wederom een actie te houden en vanaf vanavond kun je 5 dagen lang elke dag een aantal apps voor 25 cent kopen. Helaas voor ons Nederlanders krijgen we niet de boeken, films en muziek die eveneens onderdeel zijn van die actie maar goed, een groot aantal leuke apps voor weinig geld, dat is natuurlijk een prima manier om je collectie Android apps aan te vullen.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top