App bespreking: Tweetbot for Twitter

Ook al ben ik best nieuwsgierig naar Janetter als twittercliënt op mijn iPad nu de pc versie me zo uitstekend bevalt, het zal met enorm veel voordelen moeten komen om Tweetbot te verdringen. Twitter doet dan wel zijn uiterste best om hun eigen app te promoten maar die kan mijns inziens niet tippen aan Tweetbot. Dat je op een tablet vooral veel gebruik wilt en moet maken van swipen om een app te bedienen wordt maximaal uitgebuit door Tweetbot om allerlei functionaliteiten juist eenvoudiger te maken.

Voor het oktobernummer van de Informatie Professional schreef ik een korte review die je hieronder kunt vinden.

Tweetbot for Twitter

Producent: Tapbots
Platform: iOS
Prijs: € 2,39
Waardering: 5 sterren

Twitter is als social-mediafenomeen niet meer weg te denken. Het is zelfs geïntegreerd in de laatste versie van het mobiele besturingssysteem iOS voor de iPad. Natuurlijk kun je deze gratis app van Twitter gebruiken, maar voor een klein bedrag beschik je met Tweetbot over een betere twitterclient.

Twitterlijsten zijn handig om een kleinere selectie van twitteraars te kunnen volgen, maar weinig apps bieden die mogelijkheid. In Tweetbot kun je snel wisselen tussen je ‘hoofd’-tijdlijn met alle tweets en een tijdlijn waarin een twitterlijst getoond wordt. In welke tijdlijn je ook zit, je kunt door een tweet naar rechts te swipen de hele conversatie zien als het een reactie op een andere tweet betreft. Een swipe naar links geeft alle details van die specifieke tweet weer.

Op een tablet zijn gestures handig en Tweetbot maakt er veelvuldig gebruik van. Eén keer tikken op een tweet geeft de details, twee keer tikken laat je alle opties zien. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je drie keer tikken om te antwoorden op die tweet, deze favoriet te maken of te retweeten.

Wie veel twittert, kan al snel niet meer zonder Tweetbot.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top