App bespreking: Newsify

newsify1

Over Newsify heb ik het al eerder hier gehad. Als je gebruik maakt van Google Reader om RSS feeds te lezen en bij te houden dan heb je eigenlijk niet eens heel veel keuze uit goede apps waarmee je Google Reader feeds op je iPad of iPhone kunt lezen. Bijna alle nieuwsprogramma’s zoals Pulse, Flipboard en Zite kunnen ook wel overweg met je Google Reader account maar die richten zich vooral op een mooie magazine-achtige presentatie en daar zit je echt niet op te wachten als je een paar honderd feeds even snel wilt doorwerken.

Newsify doet echter precies wat je hoopt van een Google Reader app voor iOS. Het neemt je mappenstructuur uit Reader over en toont je alle nieuwe items die je gemakkelijk kunt overzien, snel kunt markeren als gelezen (of om later te lezen) en natuurlijk kun je makkelijk het nieuws delen via mail, Facebook of twitter. Reden genoeg om in het november nummer van het tijdschrift Informatie Professional even kort stil te staan bij deze app met een 200 woorden-review.

Newsify

Leverancier: Newsify RSS Reader
Beschikbaar voor iOS
Prijs: € 0,89 (gratis versie met reclame ook beschikbaar)
Waardering: 5 sterren

Als je, als informatieprofessional, nieuws leest via RSS feeds dan maak je waarschijnlijk gebruik van Google Reader. De site van Google Reader komt echter niet goed tot zijn recht op een tablet maar gelukkig voorziet Newsify in een app waarmee je uitstekend je Google Reader feeds kunt lezen.

Newsify synchroniseert met je Google Reader account en houdt dezelfde structuur aan die je daar hebt. RSS feeds worden gecombineerd per label weergegeven als je deze gebruikt of individueel als dat niet het geval is. Bij de weergave kun je kiezen tussen een lijst- of een krantenview die ook beide in landscape stand te gebruiken zijn.

Prettig is dat je nieuwe feeds kunt toevoegen en bestaande kunt verwijderen binnen de app. De ingebouwde browser werkt uitstekend om het originele bericht te lezen en vanzelfsprekend kun je berichten mailen of delen via o.a. Twitter, Facebook en Evernote. Vergeet echter niet om naderhand Newsify weer te synchroniseren zodat de feeds ook in Google Reader als gelezen gemarkeerd worden. Newsify is ongetwijfeld de beste Google Reader client voor op je Apple apparaat.

newsify2

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top