Het is niet het einde van de wereld maar …

worldsend

… het zorgt er wel even voor dat ik ineens toch aan de bak moest op dit blog. Nu we twee weken thuis met een nauwelijks werkende verwarming in de woonkamer zitten keek ik tenminste wel een beetje uit naar een 999 graden oplopende temperatuur buiten als de meteorietenregen ook ons huis zou aandoen. De enige echte zorg die ik had was of mijn tv het lang genoeg bleef doen zodat ik nog wel de opensplijtende berg in Bugarach zou zien waar de UFO’s met tientallen tegelijk te voorschijn zouden komen op het moment dat armageddon arriveert. Er waren al meer journalisten dan inwoners in het kleine dorpje dus de wereld zou -hoe kort ook- nog kunnen meegenieten van dit ultieme spektakel.

Maar het einde van de wereld gaat (voorlopig) aan mijn neus voorbij. Geen smoesjes meer dus morgenochtend fixt de sympathieke monteur hopelijk de verwarming en ik zal dan ook maar eens gaan nadenken over een nieuwe blogpost hier. Kan ik meteen wat in de kerstsfeer komen misschien ;-)

Nu je toch wat tijd over hebt kun je ook even de onderstaande TEDtalks kijken. Ze gaan allemaal over (mogelijk) het einde van de wereld.


6 reasons why you want to believe doomsday is coming: Tommy Calloway

Doomsday prophecies have a terrible track record. So why does anyone believe in them? Comedian Tommy Calloway has six answers.


The end is nigh: John Hodgman at TEDxMidwest

In this unusual talk, “deranged millionaire” John Hodgeman shares his plan for the coming apocalypse and implores you to adopt his survival strategies, including stockpiling mayonnaise and moving into a houseboat that can float on rivers of blood.


9 biggest weather disasters in the next 30 Years: Jeff Masters at TEDxBermuda

In a talk given earlier this year, meteorologist Jeff Masters presented the nine most devastating natural disasters likely to happen in the United States in the next thirty years. Number six happened in October.


How to defend Earth from asteroids: Phil Plait at TEDxBoulder

65 million years ago, an asteroid wiped out the dinosaurs. Can we save ourselves from the same fate? Astronomer Phil Plait discusses the science of asteroids and what we can do to prevent a catastrophic impact.

@ foto: PhotoGraham via Flickr Creative Commons
@ TEDTalks are distributed under a Creative Commons (CC) license.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top