Terugblik op februari 2012

2012-februari

In voorgaande jaren had ik nooit voldoende blogposts elke maand om daar ook op terug te kunnen blikken. Dat is dit jaar wel anders en dus blader ik door mijn eigen naslagwerk heen om te kijken wat me dit jaar allemaal bezig hield qua onderwerpen.

Met acht postjes over de Kobo Touch, waarvan vijf in februari geschreven, kun je in ieder geval niet zeggen dat ik niet gedegen naar deze ereader gekeken heb. Het meest populaire onderwerp waarop gezocht wordt (mkv bestanden) kwam ook aan bod toen ik voor mezelf aan het uitvogelen was hoe ik het beste bluray schijfjes kon rippen naar mkv bestanden toe. Zoeken naar plaatjes met een plaatje bleek ook een stuk eenvoudiger geworden en natuurlijk moest er weer over ebooks geschreven worden. Eén van de eerste keren dat ik over Calibre schreef, ik constateerde dat het nog niet heel erg opschoot met ebooks in de hogeschoolbibliotheken maar dat het aanbod van ebooks via de Koninklijke Bibliotheek bepaald niet misselijk was. Je kon zelfs die ebooks uit de Ebook Library downloaden en lezen op je tablet!

Elke dag iets bloggen betekende ook dat ik meer variatie zocht in mijn blogposts. Over ontmoetingen en het onbegrip van mijn omgeving over mijn slechte telefonische bereikbaarheid. Helemaal geen slechte blogposts als ik ze nu weer lees maar ik heb er toch -onbewust- voor gekozen wat minder persoonlijk te schrijven hier. Grappig eigenlijk hoe je jezelf aan een format houdt als je blogt.

Rubrieken, of tenminste vaste onderwerpen, leek me ook wel wat. Ik begon met ‘in de verlenging’ om tweets van mezelf of anderen verder uit te werken als blogposts. Eerst over tablets en later eentje over werkgevers en auteursrecht. Ook leek het me een mooi idee om boeiende TEDtalks af en toe voorbij te laten komen. Die verdienen het echt om beter bekeken te worden mijns inziens.

Ik kwam behoorlijk op gang met bloggen in februari!

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top