Onderweg gamen als nooit tevoren met Project Shield

projectshield

Vandaag was de eerste dag van de Consumer Electronics Show (CES) die elk jaar gehouden wordt in Las Vegas en waar fabrikanten hun nieuwste producten en gadgets tonen aan journalisten (en het publiek). Duizenden nieuwtjes worden er in de loop van enkele dagen bekend gemaakt -en lang niet allemaal interessant- en de sites die dit soort technieuws melden exploderen dan ook zo’n beetje elk jaar weer in mijn Google Reader. Het is ondoenlijk om dat allemaal bij te houden en zelfs voor een gadgetliefhebber als ik zit er weinig anders op dan eenvoudigweg enkele keren per dag alle feeds van die sites als gelezen te markeren. Er is geen doorkomen aan.

Maar één aankondiging sprong er toch uit. Vooral omdat ik ook diverse sites over games volg in mijn feedreader en die hadden zonder uitzondering ook gemeld dat Nvidia – maker van grafische chips en videokaarten- met een spectaculair ogend nieuwe handheld op de proppen was gekomen onder de voorlopige naam Project Shield. Een draagbare spelletjescomputer zoals je die wellicht al kent van Nintendo (de 3DS) of Sony (de PS Vita) maar dan eentje die meelift op de trend om goedkope spelletjescomputers te maken die op Android draaien.

Maar Nvidia heeft nu iets in elkaar gezet dat ik nog veel interessanter vind. Interessant vooral omdat ik me sinds de Xperia Play telefoon -waarmee je ook kunt gamen op Android met behulp van een uitschuifbare Playstation controller- afvraag waarom ik er perse een telefoon aan moet hebben zitten. Waarom niet een iets groter scherm en alsjeblieft niet zo’n pietepeuterige controller? Waarom niet alleen een mooi Android apparaat om games op te spelen voor onderweg?

Dat lijkt precies de gedachte te zijn geweest van de ontwerpafdeling van Nvidia. Een controller die veel weg heeft van een Xbox360 controller en een 5″ HD scherm dat als een schild over de controller geklapt kan worden. En omdat Nvidia marktleider is in grafische chips zit daar de allernieuwste Tegra 4 videochip in die alle spellen zonder enige problemen kan tonen in de hoogste resolutie. Daarnaast claimen ze dat de oplaadbare accu het maar liefst 38 uur zou moeten kunnen volhouden. Dat zijn cijfers waar je alleen maar van kunt dromen als je de Nintendo 3DS of de PS Vita gewend bent.

Helaas (of wijselijk) is niet bekend gemaakt hoeveel Project Shield gaat kosten of wanneer die daadwerkelijk te koop zal zijn maar deze *moet* ik hebben :)

Nu snel alle feeds weer als gelezen markeren want teveel hebberigheid is niet goed voor een mens.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top