Eduapp: vinden, delen en ontdekken van educatieve apps

eduapp

Vanochtend las ik dat eduapp.nl live was gegaan, een portal voor vinden, delen en ontdekken van apps die te gebruiken zijn in het onderwijs. Een heel mooi initiatief want nu iPads en, in mindere mate heb ik het idee, Android tablets  in het onderwijs gebruikt worden is er veel behoefte aan een goed overzicht van apps die hiervoor bruikbaar zijn.

Eduapp biedt niet alleen een uitgebreide verzameling apps (meer dan 500 op dit moment), de toegevoegde waarde zit hem er in dat voor vele ook beschreven is hoe deze ingezet kunnen worden in de vorm van lesideeën. If content is king, context is queen.

Nog meer context wordt er geboden doordat Eduapp ook een sociaal platform is. Gebruikers worden aangemoedigd een profiel aan te maken (dat heb je nodig om alles te kunnen vinden op de site) en tijdens dat aanmaken doorloop je enkele stappen waarbij je o.a. andere gebruikers kunt volgen. Als gebruiker kun je zelf lesideeën maken voor de aanwezige apps en ook lijsten aanmaken met apps. Die lijsten kun je delen zodat anderen ook die weer kunnen volgen. Vergelijkbaar met afspeellijsten in Spotify dus.

Eduapp is nu al een mooie omgeving voor leerkrachten in het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar onderwijs alsmede de lerarenopleidingen in het hbo. Als ouder van kinderen in het primair en speciaal onderwijs vind ik het eveneens een nuttige tool om apps te vinden die ik thuis op mijn tablet kan zetten. Ik ga er dan ook zeker goed rondsnuffelen.

Apps die voor het hoger onderwijs relevant (kunnen) zijn lijken nu ondervertegenwoordigd te zijn maar wie weet gaat dat nog veranderen. Het kan een kwestie zijn van aanmelden als gebruiker en suggesties doorgeven voor die apps. Met nieuwe lijsten en lesideeën erbij natuurlijk.

(Getipt via het persbericht)

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top