Wat is milieuvriendelijker? Een boek lezen of een ereader?

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

In Kassa Groen werd gisteravond antwoord gegeven op de vraag wat nou beter voor het milieu is. Papieren boeken kopen (en lezen) of een ereader en ebooks lezen. Een ereader maken produceert weliswaar veel meer CO2 dan de totstandkoming van een papieren boek maar dat maak je weer goed vanaf het moment dat je tussen de 25 en 30 ebooks gelezen hebt. Oftewel, lees je 1 of enkele boeken per jaar dan ben je meer groen en duurzaam als je papieren boeken leest maar verslind je boek na boek dan is een ereader in het voordeel.

Het klinkt wel logisch moet ik zeggen.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (12) Write a comment

  1. Bij de productie van e-readers worden schaarse grondstoffen gebruikt, en de winning en verwerking van die grondstoffen is niet echt milieuvriendelijk.
    Het maken van grondstoffen voor boeken onttrekt CO2 aan de atmosfeer.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top