Review van de Slimfit beschermhoes voor de Kobo Glo

Als je een nieuwe ereader aangeschaft hebt dan is het misschien niet één van de eerste dingen waar je aan denkt maar een goede beschermhoes zorgt ervoor dat je ereader ook het dagelijkse gebruik overleeft. Wie de leverancier van je ereader ook is, een dergelijke beschermhoes wordt er nimmer standaard bijgeleverd omdat er behoorlijk verdiend wordt aan de losse verkoop. Voor een beschermhoes van de leverancier zelf betaal je al snel tussen de 30 en 40 euro en meestal heb je dan ook slechts de keuze uit 1 type en kleur.

Gelukkig kun je online veel winkels vinden die behalve ereaders en tablets ook beschermhoezen verkopen en er is zelfs eentje die er helemaal in gespecialiseerd is. Voor de Kobo Touch en de Sony PRS-T1 kocht ik al eerder hoezen van Geckocovers die prima voldeden maar voor de Kobo Glo kreeg ik de gelegenheid om twee van hun hoezen met elkaar te vergelijken. Enerzijds het Luxe model en anderzijds de vorige week geïntroduceerde Slimfit beschermhoes.

Luxe

kobo glo hoesHet Luxe model heb ik ruim een maand gebruikt voor mijn Kobo Glo en is een uitstekende hoes. Op maat gemaakt voor de Glo heeft deze alle uitsparingen waarmee je bij de aan/uit knop en de knop voor de schermverlichting kunt. De Kobo Glo zit strak in de hoes waardoor die er bijna onmogelijk per ongeluk uit kan vallen. De hoes is voorzien van een magneetsluiting waarmee je de voorflap met een lus aan de achterkant vastklikt. Dit zorgt er ook tevens voor dat de slaapfunctie van de Kobo Glo geactiveerd wordt. Sluit je hoes en de ereader gaat meteen in de slaapstand. Open de hoes en je kunt verder lezen.

Het nadeel hiervan is dat als je de Kobo Glo met 1 hand wilt vasthouden – waarbij ik de voorflap tegen de achterkant vouw omdat de voorflap anders in de weg zit – de magneet regelmatig de slaapfunctie activeert terwijl je dat dus helemaal niet wilt. Je bent gedwongen om ofwel de ereader met hoes met twee handen vast te houden of de Kobo Glo uit de hoes te halen als je perse met 1 hand wilt lezen. In bed bijvoorbeeld.

Slimfit

kobo glo slimfit beschermhoesIk keek daarom ook uit naar de aangekondigde Slimfit cover aangezien ik hoopte dat deze dat probleem niet, of tenminste minder, zou hebben. De Slimfit beschermhoes heeft een harde achterkant waar je de Kobo Glo zo in kunt klikken. De hele dunne voorflap zorgt er, in combinatie met het feit dat de achterflap ook nauwelijks dikker is dan de Glo zelf, voor dat de Slimfit cover een stuk dunner is met de ereader erin dan het Luxe model.

De lus bevat weliswaar wederom een platte magneet die de slaapfunctie activeert maar deze is niet krachtig genoeg om de Kobo Glo in de slaapstand te brengen als je de voorflap tegen de achterflap aanvouwt als je met 1 hand wilt lezen. Aangezien de Slimfit ook dunner is houd je de ereader sowieso wat makkelijker vast.

Conclusie
Voor minder dan drie tientjes koop je een stevige beschermhoes voor je ereader en hoewel dat verhoudingsgewijs nog best een fors bedrag is t.o.v. de aankoopprijs van een ereader is het toch zeker de moeite waard. Vooral als je hem regelmatig meeneemt buitenshuis, al dan niet in een jas, tas of rugzak, kun je eigenlijk niet zonder een hoes.

Wat voor soort hoes je wilt en nodig hebt is natuurlijk persoonlijk. De Slimfit hoes heeft mijn voorkeur nu omdat die zowel dunner is maar ook prima met 1 hand te lezen is zonder dat de Kobo Glo in de slaapstand gaat. Een leeslampje is er echter niet op te klikken en hoewel dat voor de Kobo Glo met zijn schermverlichting ook niet nodig is, is het wel opletten als je een Slimfit hoes voor een andere ereader overweegt aan te schaffen. Heb je wel de Kobo Glo dan heb je met de Slimfit een stevige hoes die meteen ook de dunste en de lichtste is die ik tot nu toe geprobeerd heb.

Disclaimer: zowel de Luxe hoes als de Slimfit hoes zijn ter beschikking gesteld door Geckocovers. Mijn mening is daarentegen volledig van mezelf.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (5) Write a comment

 1. Zelf heb ik geen hoes om mijn ereader. Juist vanwege die flap als je aan het lezen bent. Bovendien zijn ereaders niet overdreven kwetsbaar. Wel heb ik een simpele hoes met rits van de Hema om mijn ereader in mee te nemen wanneer ik onderweg ben. Het ding los in mijn tas gooien gaat me toch te ver :)

  Reply

  • Het zal ook wel schelen dat ik dol ben op hoezen om mijn tablets en ereaders natuurlijk. Aan de andere kant vind ik juist de achterkant van de Kobo ereaders vingerafdrukmagneten dus ik ben ook wel blij dat er een hoes omheen zit :)

   Reply

 2. Klopt, je kunt niet meer zonder een beschermhoes. Ik zou wellicht eerder gaan voor een beschermhoes en stand ineen.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top