Datajournalistiek bij RTL Nieuws

datajournalistiek bij RTL Nieuws

RTL Nieuws maakt (mooi) werk van datajournalistiek en heeft vandaag RTL Nieuws Facts gelanceerd op hun site. Daar zijn inmiddels enkele items te vinden over o.a. de griep in Nederland en de stijging van woningprijzen maar centraal op de pagina staat de zoekbalk Facts in jouw buurt.

Als je hier je postcode of naam van je gemeente invult krijg je enkele statistieken te zien die voor jouw gemeente gelden. Ook verandert het kopje dan in Facts in <je gemeente> (Deventer bij mij) en wordt zo te zien een deel van de RTL Nieuws site gepersonaliseerd hierop. Het artikel over de stijging van woningprijzen bevat na het opgeven van je gemeente dan ook ineens de lokale woningprijzen.

Hopelijk gaan we nog veel meer van dit soort toepassingen zien. RTL Nieuws is in elk geval goed bezig en zijn zelfs op Twitter gegaan met een apart RTL Nieuws Facts account. Waar we hopelijk ook veel statistieken en feitjes op te lezen gaan krijgen ;)

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (4) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top