Google laat Flight Search (Vluchten) opstijgen in Nederland. Nu wachten tot het opgedoekt wordt

Google Flight Search

Google schrapt en Google begint weer met wat nieuws. Google Flight Search om precies te zijn of Google Vluchten als je browser – net als bij mij – weigert om de Engels versie te selecteren. Google Flight Search is niet helemaal nieuw want deze zoekmachine bestond al een kleine anderhalf jaar voor de Amerikaanse maatschappijen. Vanaf vandaag is deze echter ook in Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje beschikbaar.

Nu kun je zoeken op een eindbestemming, routes en prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijken en natuurlijk die goedkope vliegtickets rechtstreeks boeken. Het is al weer 10 jaar geleden sinds ik in een vliegtuig gezeten heb dus ik zal er zelf niet snel gebruik van maken maar Google Flight Search gaat in de bookmarks voor het geval dat.

Vliegtickets.nl, cheaptickets.nl en al die andere vergelijkingssites zullen er minder blij mee zijn dat Google de Nederlandse vliegticketmarkt bestormt maar ach, die kunnen in elk geval gaan hopen dat Google volgend jaar deze dienst weer opheft als er niet genoeg gebruik van gemaakt wordt ;)

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top