Verleden, heden en toekomst van Silicon Valley

Eén van de redenen waarom ik niet veel reguliere tv meer kijk is dat ik wel een beetje klaar ben met de gemiddelde programma’s die de Nederlandse omroepen uitzenden. Het zal aan mij en mijn interesses liggen maar als ik iemand Nederlands hoor spreken op de tv dan is het gegarandeerd weer een nieuws- of actualiteitenprogramma of 1 van de vele quiz/reality programma’s die aan de lopende band worden geproduceerd. Hoe verfrissend vond ik de afgelopen drie vrijdagen dan ook de drie afleveringen van DWDD University waarin Alexander Klöpping vol enthousiasme en overduidelijke passie aandacht besteedde aan de geschiedenis, het heden en ook de toekomst van (de bedrijven) in Silicon Valley.

Bijna 3 uur in totaal liet Alexander, ondersteund door kleine rapportages van zijn bezoeken aan de diverse bedrijven daar, in de studio aan Matthijs – en de kijker – zien hoe dat kleine gebiedje buiten San Francisco zo bepalend is geweest voor de technologie die we nu allemaal kennen. Hoe ze dat nu nog steeds zijn en zullen blijven de komende jaren. Terwijl hij ondertussen ook nog duidelijk wist te maken dat nerds en hackers de drijvende krachten zijn in Silicon Valley en in heldere spreektaal meldde van welke ontwikkelingen die nerds pas echt lijp werden.

Gewoon een enthousiast iemand een programma laten maken over een onderwerp waar die nog enthousiaster van wordt. De vrolijkheid en positiviteit spat bijna van je scherm af en het is verbazingwekkend dat het niet vaker op deze manier gedaan wordt. Maar geloof me niet op mijn woord en kijk de drie afleveringen hieronder alsnog/nog een keer. Gewoon leuke tv.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (10) Write a comment

  1. Helemaal mee eens Raymond! Vooral dat enthousiasme van Alexander spreekt aan. Ook goed van hem dat hij tracht om een idee te krijgen van de consequenties die de veranderingen te weeg zullen/kunnen brengen.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top