En Feedly is mijn alternatief voor Google Reader na 1 juli

feedly
Nou, ik weet nu zeker wat mijn alternatief voor Google Reader gaat worden na 1 juli a.s. Eigenlijk was het meteen al duidelijk na de aankondiging van Google over het stoppen van Reader dat Feedly voor mij het beste – en enige – alternatief ging worden maar ik zat nog een beetje in mijn maag met de apps. Ik maak vooral gebruik van een Android app, gReader Pro, om mijn Google Reader RSS feeds te lezen terwijl ik op mijn iPad dat via Newsify doe. Nou zijn er wel Feedly apps voor beide platformen maar hoewel die zeker niet slecht zijn ben ik toch wel erg gehecht aan gReader en Newsify.

Nadat Feedly bekend maakte hun servers ook open te willen stellen voor andere apps had ik nog de hoop dat ‘mijn’ apps daar gebruik van zouden gaan maken. En gelukkig voor mij meldde Feedly vandaag op hun blog dat dit ook gaat gebeuren. De RSS apps Reeder, gReader, Press, Nextgen en Newsify stappen in de loop van deze maand over naar Feedly voor het synchroniseren en aanbieden van je RSS feeds. Aangezien je bij Feedly al gebruik maakt van je bestaande Google Reader abonnementen zou je als gebruiker van 1 of meerdere van die apps dus relatief onzichtbaar moeten kunnen wisselen naar Feedly toe.

Niet alleen dat maar in dezelfde blogpost laat Feedly ook weten nog te gaan werken aan de snelheid van hun site en aan een echte webversie van Feedly (je hebt nu een plugin nodig voor Firefox of Chrome). Daarmee zijn wat mij betreft alle bezwaren die ik had verdwenen en denk ik dat Feedly zelfs beter gaat zijn dan Google Reader.

En dat allemaal een kleine maand voordat de stekker uit Google Reader getrokken wordt. Prettig geregeld.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (17) Write a comment

  1. Pingback: Nog een keer over RSS, Feedly Cloud, IFTTT, gReader en Newsify - Vakblog

  2. Pingback: RSS Subscription Extension voor Chrome gebruiken met Feedly - Vakblog

  3. Pingback: Nieuwsbericht gemist: waarom RSS feeds kunnen doorzoeken zo handig is - Vakblog

  4. Pingback: Inoreader: een RSS feedreader voor power users - Vakblog

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top