De RSS Subscription Extension voor Chrome gebruiken met Feedly

rss subscription extension

Goed, heel veel werk was het niet om een nieuw RSS abonnement toe te voegen aan Google Reader. Even het linkje opzoeken op de site, kopieren en vervolgens plakken in Reader in het venstertje voor nieuwe RSS feeds. Maar de RSS Subscription Extension voor Chrome maakte het allemaal nog veel eenvoudiger. Als een site beschikte over 1 of meerdere RSS feed(s) dan kreeg je het bekende RSS icoontje in je adresbalk te zien en kon je met 1 klik jezelf meteen abonneren op die feed via Google Reader.

Maar ja, Google Reader is er sinds vandaag niet meer en vorige week was ineens de extensie al verdwenen uit mijn browser. Dat bleek ook te maken te hebben met het verdwijnen van Reader maar gelukkig was de afwezigheid van de RSS Subscription Extension van korte duur. Dr. Pierre blogde er gisteren ook al over en heb ik hem vanmiddag meteen weer opnieuw geïnstalleerd.

Nu ben ik dus overgestapt op Feedly maar gebruikt de RSS Subscription Extension standaard Bloglines als je klikt op het toevoegen van een nieuwe feed en tja, dat is niet handig. Gelukkig kun je in het overzicht van de extensions in Chrome de bijbehorende opties aanklikken om Feedly toe te voegen. De link die Pierre in zijn blogpost gebruikt werkt echter niet met de nieuwe Feedly Cloud en dus moest ik even zoeken voordat ik het aan de praat had.

rss subscription extension

Voeg bij de opties voor de extensie Feedly toe en gebruik daarbij de link http://cloud.feedly.com/#subscription/feed/%s om nieuwe RSS feeds in 1 keer toe te kunnen voegen. Ik heb de overige twee opties verwijderd en meteen aangevinkt dat altijd de default reader gebruikt moet worden. Met slechts 1 aanwezige optie is dat dus altijd Feedly.

En dat is alles. Klikken op het RSS icoontje in de adresbalk van Chrome toont je nog steeds alle RSS feeds. Klik vervolgens op degene die je wilt en je krijgt de feed nu in Feedly Cloud te zien met een icoontje naast de titel om de nieuwe feed definitief toe te voegen aan de abonnementen.

Update: 11 juni 2016: Om feeds toe te voegen aan Inoreader gebruik ik http://www.inoreader.com/feed/%s in de extension. Je kunt dan ook kiezen tussen beide (als je beide feedreaders gebruikt natuurlijk).

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (5) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top