Google Alarm

google alarm
Google Search heeft een grappig trucje waarbij je een timer kunt instellen die het ingestelde aantal uren, minuten of seconden aftelt en waarna een alarm afgaat op je pc. Een soort Google Alarm dus.

Allereerst werkt het alleen maar op Google.com – buiten Amerika word je tegenwoordig automatisch omgeleid naar je eigen lokale versie van Google – dus je moet expliciet https://www.google.com/webhp?hl=en gebruiken om de Amerikaanse versie te gebruiken.

Dan is het een kwestie van [set timer for 2 hours] intikken om een timer te krijgen die 2 uren terugtelt. Je kunt het ook korter ingeven door alle niet essentiële woorden weg te laten, zoals bijv [timer 2 hours 5 minutes] of [timer 3 minutes 30 seconds] enz.

google alarmBij de timer staat onderaan de optie om hem stop te zetten, te resetten naar het begin en om het alarmgeluid uit te zetten. Als je de Google pagina verlaat krijg je een waarschuwing dat je timer dan ook stopt zodat je niet per ongeluk bij het sluiten van een tab de timer uitschakelt.

Je kunt ook een specifieke tijd opgeven om het alarm in te stellen zoals [timer 16:00] maar daarbij gaat Google (in Europa) uit van de Greenwich Mean Time en daar lopen we nu twee uur op voor. Dat werkt dus wel als je in de goede tijdzone zit maar niet in Nederland.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top