Ook in de herfst kun je naar de VakantieBieb

vakantiebieb
De VakantieBieb is een maand gesloten geweest maar de (Android en iOS) app, die begin juli dit jaar gelanceerd werd, gaat vanaf morgen weer officieel open. Met natuurlijk een nieuw aanbod van titels die deze keer vier weken rondom de herfstvakantie gelezen kunnen worden. Van 30 september t/m 27 oktober krijg je 32 nieuwe titels tot je beschikking waaronder veel kinder- en jeugdboeken voor alle leeftijdscategorieën, aangevuld met enkele thrillers en detectives.

De Android app van VakantieBieb is zelfs al iets eerder open gegaan (dan de iOS app) en vanaf nu kun je boeken uitzoeken voor in je digitale boekenkast.

vakantiebieb herfstNet als de vorige keer is de VakantieBieb app te gebruiken door zowel leden als niet-leden. Installeer je de app op een nieuw apparaat dan moet je je (opnieuw) registreren met minimaal naam en mailadres en kun je aangeven of je wel of niet lid bent van een bibliotheek. Wil je nog aanvullende informatie ontvangen dan kun/moet je ook je postcode invullen. Ongetwijfeld zodat je gegevens doorgegeven kunnen worden naar de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek maar zoals gezegd, het is volledig optioneel of je dit wilt.

De app zelf is onveranderd en je kunt je lege boekenkast gaan vullen door te bladeren door het aanbod van boeken en ze te downloaden indien je ze wilt lezen. Dat downloaden gaat vliegensvlug via wifi en tot en met 27 oktober heb je dan de tijd om met je telefoon, laptop of tablet op de bank de volgende titels te lezen:

 1. Vasco van der Boon – De ontknoping;
 2. Cottrell Boyce – Chitty vliegt weer;
 3. M. Connoly – De val;
 4. Marion van de Coolwijk – MZZL meiden BFF;
 5. Reina en Margriet Crispijn – Meiden van de markt;
 6. Bram DeHouck – Zomer zonder slaap;
 7. Paul Dowswell – Ausländer;
 8. Marcel van Driel – Superhelden.nl;
 9. Thea Dubbelaar – Vliegeren: 50 verhalen;
 10. Gillian King – Ibiza Madness;
 11. Gillian King – Lieve Jens;
 12. Gillian King – Mijn ex en ik;
 13. Siri Kolu – Ik en de Rovers;
 14. Mary Lu – Legend;
 15. Maizel – Vampire Queen 1 – Eeuwig verbond;
 16. Mankell – Blinde muur;
 17. Liza Marklund – Testament van Nobel;
 18. Hákan Nesser – Zaak van Münster;
 19. Marieke Nijmanting – Mokwa;
 20. Nanda Roep – Plaza Patatta: de verdwenen jongen;
 21. J. Saramago – De man in duplo;
 22. Anke Scheeren – De mooiste dagen zijn het ergst;
 23. Daron Sheehan – Het Socrates project;
 24. Jeroen Siebelink – Voetbalgenen;
 25. Bas Steman – De aankomst;
 26. Tais Teng – Duizend eilanden ver;
 27. Thomas Verbogt – Perfecte stilte;
 28. Anita Verkerk – Romance in Toscane;
 29. Rian Visser – De Klup, ik doe wat ik wil;
 30. Rian Visser – De stille dief;
 31. Gerda van Wageningen – Fout;
 32. Wendy Wunder- Als flamingo’s op het schoolplein staan;

Ik ben nog steeds van mening dat de bibliotheken een serieus probleem hebben met het (kunnen) aanbieden van ebooks – het aangekondigde ebookplatform begin volgend jaar met zo’n 2000 oudere titels lijkt me niet de goede koers – maar ik blijf enthousiast over het aanbieden van een selectie ebooks in een app als een wisselcollectie elke vakantie. Een mooi gratis cadeau voor iedere boekenliefhebber met een smartphone of tablet.

Wat wil je nog meer?

Update 1-10-2013 Er zijn enkele titels gewijzigd in het aanbod en de bovenstaande lijst is daarop aangepast
Update 2-10-2013 Enkele titels zijn toegevoegd

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (24) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top