Citeren van tweets met Tweet2Cite

citeren van tweets tweet2cite

Vorig had ik uitgezocht hoe je nou tweets moest/kon citeren voor gebruik in een (onderzoeks)publicatie. Op het APA Style blog staat keurig uitgelegd hoe het citeren van tweets – en publieke Facebook berichten – in de APA Style dient plaats te vinden. Ook als je de MLA-stijl wilt/moet gebruiken zijn er regels te vinden voor tweets. En tweets worden steeds vaker gebruikt voor uitwisseling, kennis delen en discussie bij onderzoek dus de noodzaak om tweets op te kunnen nemen in je bronnenlijst neemt ook alleen maar toe.

Dat citeren kun je handmatig doen aan de hand van die richtlijnen maar die regels zijn ook verwerkt in Tweet2Cite, een eenvoudige site die aan de hand van de URL van de tweet meteen de referenties in beide stijlen genereert. Kopieer dus de URL (door bijvoorbeeld de link te kopiëren van de datum en tijd die bij een tweet staan), plak het in de balk op de site en klik op Go! om beide referenties uitgeschreven te krijgen.

Heel veel sneller kan het niet lijkt me.

(Getipt door Twittermania)

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (10) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top